Preventiegelden 2024 - Mentale gezondheid / Gezonde voeding / Middelengebruik

woensdag 1 november 2023

Wij zijn op zoek naar initiatieven om Nijmegenaren mentaal gezonder te laten leven, bij te dragen aan gezonde voeding, of het middelengebruik (alcohol en andere drugs) aan te pakken. Doe dit samen met anderen, en kom in aanmerking voor de preventiegelden van GGIB 2024. Dien je aanvraag in voor woensdag 31 januari 2024.

Zo’n 70 organisaties hebben sinds 2019 het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen ondertekend, met het doel gezonde keuzes makkelijker te maken voor Nijmegenaren. Om extra handen en voeten te geven aan deze doelstelling is er voor 2024 €75.000 beschikbaar. Deze gelden gunnen wij graag aan nieuwe, inspirerende initiatieven! 

Mentaal fit, gezonde voeding & middelengebruik

Het extra budget is bestemd voor projectinitiatieven die vallen binnen de thema’s Mentaal fit, Gezonde voeding of middelengebruik. Daarbij zijn ook andere criteria van belang. Zo moeten mensen met een lage sociaal economische positie er beter van worden en is betrokkenheid van de inwoners een vereiste. Ook moet het idee voor de stad zijn en niet voor één organisatie, én dienen meerdere partners/vrienden betrokken te zijn. Het budget is bestemd voor de uitvoering (niet voor onderzoek) en dient plaats te vinden tussen 1 april 2024 en 31 maart 2025. Bekijk hier het overzicht van alle voorwaarden.

Sport en Bewegen

Een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar. Dat is het motto van het Nijmeegs Sportakkoord. Er zijn vanuit diverse thema’s een aantal ambities geformuleerd om de komende jaren te zorgen voor een extra impuls op het gebied van sporten en bewegen. Hiervoor is ook uitvoeringsbudget beschikbaar. Lees hier de voorwaarden, en hoe je een aanvraag kan doen voor sport en bewegen.

Projecten in 2023

Afgelopen jaar hebben we middels deze gelden mooie projecten kunnen ondersteunen zoals kinderen die voor een dag supermarktdirecteur konden zijn, ouderen die in beweging komen via Stichting Kwiek, en jongeren die via KIEM binnen een creatieve omgeving hun vuurtje weer aanwakkeren. Hier vind je een overzicht van alle initiatieven. 

Dien je aanvraag in / maak interesse kenbaar

Word je hier enthousiast van en heb je een goed idee, lever dan voor 31 januari 2024 het aanvraagformulier in. Half maart hoor je al of je kan starten met de uitvoer van je plan. Heb je nog vragen dan kan je mailen naar info@ggibnijmegen.nl.

Ben je nog niet aangesloten bij GGIB, wordt dan partner of vriend en draag samen bij aan gezonde burgers!

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?