VierVitaal

VierVitaal heeft als motto “iedereen verdient een positief gezond(er) leven". Als projectleider van Vincentius Vitaal belonen ze minima voor positief gezond gedrag: wandelen, fietsen, sporten en ook meedoen aan activiteiten zoals een positief gezonde wandeling, een pubquiz, een workshop positieve gezondheid.

VierVitaal sluit met plezier aan als vriend van ‘Wij zijn groen gezond en in beweging’. Samen met alle organisaties uit de beweging bijdragen aan een groener en gezonder Nijmegen, voor iedereen. Belonen van ander en gezonder gedrag is iets wat goed werkt, merken ze in de praktijk. En niet alleen in Nijmegen ook in Doesburg, Rheden, Zevenaar Duiven en Westervoort. Van iets meer zelf wandelen, interesse om mee te doen aan activiteiten in een groep. Met wandelen de kracht weer in jezelf gaan voelen

Doordat de deelnemers aan Vincentius Vitaal meer gaan wandelen, gaan ze de kracht van wandelen ervaren. De beloning in de vorm van extra boodschappen, persoonlijke verzorgingsproducten of een uitje met het gezin, werken dan motiverend. En doordat VierVitaal probeert de deelnemers breder naar hun eigen gezondheid te laten kijken, merken ze dat de veerkracht toeneemt. En dat de mensen vanuit eigen regie toe zijn aan een uitdaging in hun leven: huis opruimen, vrijwilligerswerk doen, lid worden sportvereniging.

Positieve gezondheid

Iedereen verdient een positief gezond(er) leven. Dit geeft VierVitaal ook vorm door met medewerkers van partners van de beweging een challenge te organiseren. De deelnemers geven zichzelf een vitaal cadeautje door iets meer te bewegen, meer oog te hebben voor ontspanning en geluk in het leven. En met de opbrengst van de challenge kan dan de goede doelen pot van Vincentius Vitaal weer worden gevuld. Het cadeautje voor jezelf levert dus een bijdrage aan het verkleinen van gezondheidsverschillen.

https://viervitaal.nl/
VierVitaal

Thema's waar VierVitaal zich sterk voor maakt

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?