In 2019 zijn we begonnen met ons Lokaal Preventieakkoord, in navolging van het Nationaal Preventieakkoord. Organisaties die het akkoord ondertekenen, beloven daarmee zich actief in te zetten voor een gezonde leefstijl onder hun medewerkers, leerlingen, cliënten of patiënten. Onze acht thema’s helpen organisaties bij het creëren van een gezonde omgeving.

We zijn met dit preventieakkoord begonnen om de fysieke en mentale gezondheid van Nijmegenaren te verbeteren. Onze zoektocht naar nieuwe partners die zich ook willen inzetten voor een gezond Nijmegen is nog lang niet klaar! Zelfs tijdens de ingrijpende coronacrisis vonden 14 organisaties in 2020 de tijd en mogelijkheid om coronaproof hun handtekening onder het preventieakkoord te zetten. En ook in 2021 zijn alweer nieuwe handtekeningen onder het akkoord gezet. Op dit moment zijn er in totaal meer dan 70 Nijmeegse organisaties hard bezig met het verbeteren van de gezondheid van onze inwoners.

De gemeente Nijmegen heeft in een Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) vastgelegd hoe zij de weg zien naar een gezonde Nijmeegse generatie in 2040 (Plan van aanpak GALA 2023 - 2026).

Schrijf je meteen in als partner of vriend!

Een selectie van onze partners

Wil jij ook bijdragen aan een gezonder Nijmegen?