Sportfondsen Nijmegen

NV Sportfondsen Nijmegen exploiteert sinds 1937 zwembaden in Nijmegen. Dat zijn nu Sportfondsenbad Nijmegen-West, het Erica Terpstra Sportfondsenbad en het Goffertbad. Alle activiteiten zijn erop gericht om bij te dragen aan een Gezond, Fit en Vitaal Nijmegen. Maar ook om efficiënt en zo zuinig mogelijk om te gaan met energie en duurzaamheid.

De activiteiten in de zwembaden brengen mensen in beweging, waarbij alle spieren worden aangesproken en de kans op blessures minimaal is. Je kunt banenzwemmen, op muziek bewegen tijdens Senior Aqua Fit, aquarobic en aquajoggen, maar ook recreatief zwemmen.
Er zijn ook activiteiten voor specifieke doelgroepen: bewoners van het AZC, vrouwen met een borstkanker-verleden, bewoners van zorgcentra, revaliderende bezoekers met een niet aangeboren hersenbeschadiging of mensen met andere fysiek beperkingen.

Het Erica Terpstra Sportfondsenbad was bij de opening in 2013 het duurzaamste en energiezuinigste zwembad in Nederland. De komende jaren wordt onderzocht hoe dit bad als basis kan dienen voor de energievoorziening in een groot deel van Hengstdal. In al hun baden blijven ze voortdurend zoeken naar innovatieve mogelijkheden om hun steen bij te dragen aan een groen Nijmegen.

https://www.facebook.com/SportfondsenbadenNijmegen
logo sportfondsen

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?