De integrale wijkaanpak voor sociale verbinding in Lindenholt

Het Lokaal Preventieakkoord van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ versterkt de aandacht voor positieve gezondheid, preventie en gezonde leefstijl van Nijmegenaren. Eén van de thema’s van de beweging zet in op bewustwording en het bespreekbaar maken van zaken die mentale fitheid in de weg staan.

Doel

Ons doel is dat inwoners hun leven als zinvol ervaren, meer eigen regie hebben over hun leven en tevreden zijn over hun sociale contacten. Zo ervaren ze minder eenzaamheid en lopen ze minder risico op een depressie. In het stadsdeel Lindenholt is de ervaren eenzaamheid hoger (47%) dan in andere stadsdelen. Met een ‘integrale wijkaanpak’ werkt de gemeente Nijmegen samen met lokale organisaties, professionals en inwoners aan verbinding om eenzaamheid te verminderen.

Netwerk

In het netwerk van de City Deal Kennis Maken en in samenwerking met docent-onderzoekers van de HAN, een studente van de Radboud Universiteit en een welzijnswerker van Bindkracht10, is vanuit de beweging onderzoek gedaan naar de integrale wijkaanpak voor sociale verbinding in Lindenholt. Lees in dit informatieblad (pdf) meer over het onderzoek.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?