Stichting Van Tuin Tot Bord

Stichting Van Tuin Tot Bord (VTTB) is een organisatie voor en door bewoners. Voedsel is een middel om mensen bij elkaar te brengen en te verbinden. Door het samen verbouwen van groente, het koken, en het samen eten komen mensen in contact met anderen én met vers en gezond voedsel uit de eigen omgeving.

Van Tuin Tot Bord heeft als doel om het welzijn en de gezondheid te bevorderen, en bij te dragen aan inclusieve wijken waar mensen zich gezond voelen en verbonden met elkaar. Dit is in lijn met de ambitie van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging’. Mooi om dit samen na te streven.

Van Tuin Tot Bord is medio 2015 in Nijmegen van start gegaan in het stadsdeel Nijmegen Midden. In 2020 is Van Tuin Tot Bord uitgebreid naar de stadsdelen Lindenholt en Nijmegen Zuid.

Ze hebben in deze drie stadsdelen een buurtmoestuin en een wekelijks buurtrestaurant waar mensen uit de buurt aanschuiven en elkaar ontmoeten. In een kookgroep koken bewoners samen met een kok met de oogst van de buurtmoestuin gezonde maaltijden voor de buurt.

In de buurtmoestuinen verbouwen bewoners samen groente voor het wekelijkse buurtrestaurant. De buurtmoestuinen zijn tevens een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. Buiten werken in de moestuin is ook goed voor welzijn en beweging. En draagt bij aan de mentale gezondheid.

Vrijwilligers halen ook plezier uit de activiteiten en breiden hun sociaal netwerk uit. De activiteiten dragen bij aan een toegenomen zelfvertrouwen bij de vrijwilligers in een kwetsbare positie.

In 2024 willen ze in tenminste vier verschillende wijken/stadsdelen in Nijmegen actief zijn met een buurtrestaurant, een buurtmoestuin en/of andere activiteiten gericht op gezonde voeding en ontmoeting.

https://www.vantuintotbord.nl/
Van Tuin Tot Bord

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?