Een belangrijk onderdeel van onze beweging is onderzoek naar gezondheid. Voornamelijk onderzoek naar de gezondheid van Nijmeegse inwoners. Met dat onderzoek leren we hoe we de gezondheid nog meer kunnen verbeteren én zien we of onze activiteiten daar aan bijdragen.

Met ons onderzoek leren we meer over de problemen en uitdagingen waar we tegenover staan. We monitoren de gezondheid van Nijmegenaren en meten het effect van onze inspanningen. Daarnaast vinden we het belangrijk om ons onderzoek actief te laten bijdragen aan de gezondheid van Nijmegenaren. Daarom koppelen we de wetenschap aan de praktijk met onze activiteiten.

Zo hebben we bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar een rookvrije generatie, gezond gewicht, voldoende beweging en gezonde voeding. Onderzoek naar deze drie thema’s helpen ons om Nijmegenaren beter te helpen gezond te worden en te blijven. Door beter in te kunnen schatten hoe het gaat met het rookgedrag, het gewicht en de voeding van Nijmegenaren, kunnen we onze activiteiten en voorlichting beter inrichten.

Neem contact op

Wil je meer weten over ons onderzoek en wat we precies met de resultaten doen? Lees hieronder meer over alle onderwerpen en de resultaten. Heb je ideeën voor nieuw onderzoek of wil je met jouw organisatie bijdragen aan ons onderzoek? Neem dan contact met ons op!

Gezondheidsmonitor

Praktijkonderzoek

Onderzoeksnetwerk

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?