Schoolmoestuinen

Er is steeds meer bewijs dat schoolmoestuinen kunnen bijdragen aan een gezonde leefstijl bij kinderen, omdat de kennis over en voorkeur voor groente en fruit vergroot wordt. Ook zijn kinderen eerder bereid groente en fruit te proeven. Daarnaast zijn kinderen lekker buiten bezig en draagt het bij aan hun fysieke (buiten)activiteit. Maar verandert dit ook daadwerkelijk het eetgedrag van de kinderen en hun familie?

Onderzoek

Kinderen zijn afhankelijk van het aanbod van groente en fruit thuis. Kunnen zij met hun kennis en enthousiasme ook thuis invloed hebben op het eten van groente en fruit? En welke achtergrondfactoren spelen hierbij een rol? Er wordt onderzocht wat de invloed is van schoolmoestuinprogramma’s op groente en fruit inname thuis. Hierbij worden zowel de kinderen als hun ouders betrokken in het onderzoek. 

Meer weten?

  • Lees dit artikel over schoolmoestuinen
  • Dit (Engelstalige) artikel gaat over onderzoek dat is uitgevoerd onder Nijmeegse scholieren:Leuven, J. R., Rutenfrans, A. H., Dolfing, A. G., & Leuven, R. S. (2018). School gardening increases knowledge of primary school children on edible plants and preference for vegetables. Food science & nutrition, 6(7), 1960-1967.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?