Het Heerlijke Land

De tuinders van Het Heerlijke Land bij Nijmegen willen de ongelijkheid aanpakken met verse groenten. Ze telen onbespoten groenten op een hectare land van Landgoed Grootstal, zo’n 200 verschillende gewassen, ruime keuze aan kruiden, aardbeien en kleinfruit voor zo’n 175 oogsters. De prijs mogen oogstdeelnemers zelf bepalen.

Ze willen met hun tuin bijdragen aan klimaat en biodiversiteit. Door hun manier van telen, veel variatie, zo min mogelijk grondbewerking, zonder bestrijdingsmiddelen en zonder fossiele brandstoffen, herstellen ze het leven in en op de bodem.

Ook willen ze meer mensen met een laag inkomen bereiken en de gezondheidskloof aanpakken. Gezond, lokaal en vers blijft vaak onbereikbaar voor de sociale minima terwijl gezondheid juist een aandachtspunt is. Door mensen uit verschillende wijken en socio-culturele groepen te betrekken willen ze bruggen bouwen in de lokale gemeenschap. Samen groenten oogsten, dat verbindt. Dit past geweldig binnen het streven van Groen, Gezond en in Beweging.

https://www.hetheerlijkeland.nl/
Het Heerlijke Land - Zelfoogstmoestuin

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?