Vitaliteit werkt!

Een gezonde leefstijl en vitale medewerkers; daar gaan we in het kader van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ voor! Onze ambitie? Dat alle Nijmeegse organisaties een actief beleid voeren om de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers te bevorderen, fysiek en mentaal. We stimuleren de samenwerking, kennisuitwisseling en het delen van goede voorbeelden tussen organisaties. Zo komen we samen verder. De tientallen Nijmeegse organisaties die sinds 2018 het lokaal preventieakkoord hebben ondertekend, doen al mee.

Speerpunten in de gezamenlijke aanpak zijn:

  • de rookvrije organisatie
  • het stimuleren van gezonde voeding en beweging
  • bewustwording rond alcoholgebruik
  • het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en sociaal welzijn
  • een gezonde werkomgeving

Vitaliteitsweek in afgelopen najaar

In het najaar van 2023 organiseerden we voor de zesde keer op rij de Vitaliteitsweek. Een week die volledig in het teken staat van ‘Vitaliteit werkt!’. De deelnemende organisaties hebben hierin hun eigen programma, met daarnaast een aantal gezamenlijke onderdelen. Ook stellen enkele organisaties een aantal programmaonderdelen open voor de andere deelnemers. Zo inspireren en stimuleren we elkaar! In 2023 vond de Vitaliteitsweek plaats van 25 t/m 29 september.

Contactpersoon

Heb je vragen, wil je bijdragen aan dit thema of meedoen aan het Lokaal Preventieakkoord? Neem dan contact op met themacoördinator Carlo Buise: Carlo.Buise@radboudumc.nl.

Een selectie van onze partners

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?