Vier stappen om jouw beweeg/sport idee uit te voeren

donderdag 14 december 2023

Het Nijmeegs Sportakkoord 2.0 (NSA) heeft als motto: Een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar. Voor alle leeftijden. Om de bewoners te helpen hun idee uit te voeren is er een makkelijk te lezen handout gemaakt. Deze verspreiden we bij Nijmeegse wijkcentra, verenigingen, praktijken etc.

Waarom deze handout?

We willen wat er al gebeurt in de wijk, bij de verenigingen of scholen versterken en stimuleren. Hiervoor is er budget beschikbaar dat we graag aan de bewoner willen geven. Hiermee kunnen zij hun beweegidee tot uitvoer brengen.

Dat mag van alles zijn: nieuwe activiteiten organiseren, gaan samenwerken met een organisatie of kwetsbare groepen betrekken. Maar het kan ook een idee zijn om de buurt beweegvriendelijker te maken. Zo lang het helpt om Nijmegaren in beweging te krijgen of te houden!

Stappen

In de handout vind je eenvoudige 4 stappen om het idee uit te werken:

1. Bedenk jouw of jullie idee;
2. Bespreek het idee met de mensen voor wie het bedoeld is;
3. Neem contact op met een professional;
4. Aan de slag.

Vier stappen uit de handout

Thema’s

Binnen net NSA zijn er een aantal thema’s en we zijn op zoek naar ideeen die binnen deze thema’s passen. Binnen de handout zijn deze thema’s op een simpele manier uitgelegd met concrete voorbeelden.

Thema 1 Vitale sport- en beweegaanbieders;
Thema 2 Creëren van een sociaal veilig sport- en beweegklimaat;
Thema 3 De Nijmeegse jeugd is sportief en vaardig;
Thema 4 Sport en bewegen is mogelijk voor iedereen;
Thema 5 Beweegvriendelijke, duurzame en gezonde sport- en beweegomgeving;
Thema 6 Topsport inspireert.

Thema 1 afbeelding uit de handout

Verspreiden

Deze handout is bedoeld voor bewoners om te gebruiken om op sport- en beweegideeën te komen. En om ze uiteindelijk uit te gaan uitvoeren. Ook is de handout interessant voor sport en beweegaanbieders uit de stad en professionals die iets met sport- en bewegen willen doen.

Het is de bedoeling dat de bewoners, buurtsportcoaches, vereniging houders etc deze handout te zien krijgen. Daarom verspreiden we deze bij Nijmeegse wijkcentra, verenigingen, praktijken etc. We kunnen ieders hulp gebruiken om deze handout toegankelijk te maken in Nijmegen, dus voel vrij de online versie te delen. Wil je de fysieke handout ook ergens plaatsen, mail dan naar: nijmeegs.sportakkoord@han.nl.

Een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar!

Open hier de handout!

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?