VetLekker op zoek naar favoriete gezinsrecepten

donderdag 16 september 2021

Dit najaar gaat het projectteam van ‘Zet VetLekker op de kaart’ op zoek naar favoriete gezinsrecepten. Samen met kinderen en koks maken we een receptenboekje met lekkere, goedkope en gezonde gerechten voor het hele gezin. We hebben er zin in!

In het boekje komen recepten, verhalen, tips, weetjes en foto’s. Rode draad is een bloemlezing van lekkere, goedkope en gezonde recepten voor het hele gezin. ‘VetLekker in 2021’ wordt mogelijk gemaakt met preventiebudget voor een groen en gezond Nijmegen. Daarnaast is dit mogelijk vanuit betrokkenheid van Jong Leren Eten.

Terugblik

In 2018-2019 heeft de eerste editie van Zet VetLekker op de kaart plaatsgevonden in Nijmegen. Het project kwam tot stand door een samenwerking van scholen, professionals en lokale ondernemers. In 2019-2020 heeft er geen editie van het project kunnen plaatsvinden wegens de coronamaatregelen voor scholen en horeca. Wel heeft er, mede dankzij betrokkenheid van horeca zelfs in tijden van coronamaatregelen, onderzoek kunnen plaatsvinden en werd de interventie doorontwikkeld. VetLekker werd onlangs opgenomen in de interventie database van het RIVM.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?