Erkenning voor Zet VetLekker op de kaart!

zondag 27 juni 2021

Het project ‘Zet VetLekker op de kaart’ heeft van het RIVM de erkennings status Goed beschreven ontvangen. Het is daarmee opgenomen in een database met alle erkende leefstijlinterventies die beschikbaar zijn in Nederland. Het hoofddoel van deze interventie is ‘VetLekkere’ (gezondere) kindermenu’s op de kaart van restaurants zetten. Kinderen en koks ontwikkelen die menu’s samen.

In het voorjaar van 2019 vond de eerste editie van VetLekker plaats. Vanuit ‘Groen, gezond en in beweging’ brengt GGD Gelderland-Zuid in samenwerking met de Kinderraad Nijmegen voor dit project verschillende partijen bijeen, waaronder basisscholen, studenten van de Radboud Universiteit en de HAN, bedrijven en natuurlijk restaurants. Vanaf 2020 is ook Jong Leren Eten betrokken bij VetLekker.

Ervaringen delen

“Het project op deze manier beschrijven, maakt dat je alle stappen eens goed doordenkt. Bijvoorbeeld met welk doel zetten we de activiteiten in?”, aldus projectleider Bernadette Janssen, die de interventie voor beoordeling indiende. “Door VetLekker een plek te geven in deze database, wordt het bovendien makkelijker om ervaringen te delen. Fijn, want wij leren ook graag vanuit de ervaringen die elders in het land worden opgedaan rondom dit thema.”

Uniek en creatief

De commissie over het project: “VetLekker is een uniek en creatief concept waarmee kinderen aan de slag gaan met gezonde voeding in een andere fysieke omgeving dan eigen gezin en huis. Kinderen worden zich bewust van de verleidingen buitenshuis die van invloed zijn op het maken van een gezonde keuze.” VetLekker kreeg het erkenningsniveau Goed beschreven, het instapniveau van het erkenningstraject. Daarnaast zijn er ook nog erkenningsniveaus Goed onderbouwd en Effectief.

Ga naar de interventie database voor alle informatie over Zet VetLekker op de kaart. Of klik hier voor achtergronden en eerdere ervaringen.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?