Sanne deelt haar ervaringen met autisme

maandag 27 november 2023

Tijdens de online lunchsessie op dinsdag 21 november deelt Sanne van den Dries haar persoonlijke verhaal over autisme. Deze diagnose kreeg ze in 2016. Ze wist niet goed hoe hier mee om te gaan. Ze deelt ze haar ervaringen en leerpunten graag met anderen.

Persoonlijk verhaal

Sanne deelt openlijk hoe zij tot haar diagnose is gekomen en welke impact dit heeft gehad tijdens haar school- en studeertijd. Ze vertelt dat het zoeken naar de juiste hulp een heel proces was, ze heeft veel mensen gesproken maar echt de juiste hulp vinden was lastig.

Een voorbeeld hiervan is dat ze van een hulpverlener vijf opties kreeg. Ze vond het lastig om dit dan juist op een rijtje te krijgen en zelf goed in te schatten wat ze nodig had. ‘Als het dan ingewikkeld werd voor mij, liet ik het maar zitten’. ‘Ik vind eigen regie fijn, maar ik heb toch ook wel behoefte aan iemand die je bij de hand neemt. Vooral als je zelf het overzicht niet meer hebt’.

Tip voor begeleiding

Het is voor Sanne belangrijk dat inzichtelijk is welk aanbod er aangeboden wordt. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. ‘De inzichten van andere jongeren hielpen mij ook heel erg. Dan weet je dat je er niet alleen in bent’. ‘Wisselingen van hulpverleners vond ik altijd ingewikkeld, natuurlijk hoort het erbij, maar ben er bewust van dat het impact heeft. Luister echt naar iemands verhaal, en onthoud ook wat er besproken is. Laat jongeren zelf spreken, en check na een verwijzing ook of iemand werkelijk de juiste hulp heeft gekregen’.

Sanne deelt hier haar slides en staat altijd open voor vragen. Je kan haar mailen op: sannevddries@outlook.com

De werkgroep Mentaal fit van 'Wij zijn groen, gezond in beweging' bedankt Sanne voor haar openhartige verhaal. Volg onze kanalen voor de volgende online lunchsessies, altijd in het kader van mentale gezondheid.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?