Jaar Event 2024

woensdag 3 juli 2024

13 juni was een dag waar onze partners en vrienden samen kwamen om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en te netwerken. Met als doel om samen te werken aan een gezonder Nijmegen. ‘Belangrijk om met elkaar in contact te komen, er werd een goed beeld gegeven van verschillende projecten in Nijmegen’ vertelde één van de bezoekers.

Eva Eikhout was de dagvoorzitter. Zij is programmamaker en presentatrice bij BNNVARA, en heeft haar roots in Nijmegen. Ze bracht een goede energie naar de dag, stelde de juiste vragen en durfde te prikkelen op onderwerpen waar dat nodig was.

Video Jaar Event 2024

Hoe help ik mensen met een achterstand in basisvaardigheden?

Tijdens de opening hoorden we het verhaal van Rob Weijers. Hij vertelde hoe hij 45 jaar verborg dat hij niet kon lezen en schrijven. Samen met GGD Gelderland-Zuid werd duidelijk dat het aantal mensen dat een achterstand heeft in basisvaardigheden groeit. Hier vind je de link naar de presentatie. Maar wat als je er nu mee te maken krijgt, hoe verwijs je door? Hier vind je meer informatie.

Kan een vitaliteitsbeleid betuttelend zijn?

De aanwezige acteurs lieten zien hoe gesprekken over vitale medewerkers soms ingewikkeld kunnen zijn. Verbied je alcohol op het werk? Hoe ga je het gesprek aan als je je zorgen maakt om een medewerker? En hoever moet je als werkgever gaan om gezond gedrag te stimuleren? Deze voorbeelden hebben de zaal aan het denken gezet.

Workshoprondes

Er waren interactieve workshops over verschillende onderwerpen, waarbij de focus lag op ‘het verkleinen van gezondheidsachterstanden’ en ‘vitale medewerkers’. Hier vind je per workshop de hoofdboodschap.

Jong Gezond en in Beweging

Aan het eind van de dag is het nieuwe logo van ‘Jong, Gezond en in Beweging’ onthuld. Dit is een beweging binnen ons netwerk waar we focussen op gezonde jeugd en jongeren. Het doel is om een Nijmeegse samenleving te bouwen waarin alle kinderen en jongeren in goede gezondheid opgroeien. Dit doen we samen met diverse partijen [TK5] in de stad. Lees hier meer info.

Postkaartje

Ook heeft iedereen een kaartje naar zichzelf geschreven waarop ze aangeven wat ze anders willen gaan doen. In het najaar ontvangen de deelnemers deze als reminder in hun brievenbus.

We zeggen vaak ‘ons netwerk is zo sterk als de inbreng van onze partners & vrienden’. Deze dag heeft laten zien dat het netwerk sterk is!

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?