Het Nijmeegs Sport Akkoord voor iedereen!

woensdag 31 januari 2024

                Simon 

Een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar, dat is het motto van het Nijmeegs Sport Akkoord (NSA). Dit betekent ook echt voor alle leeftijden. We willen wat er al gebeurt in de wijk, bij de vereniging of school versterken en stimuleren.

Simon van Genderen vertelt dat ze met kennis, netwerkmogelijkheden, services, en uitvoeringsbudgetten van het NSA iedereen in Nijmegen willen bereiken. ‘Om dit voor elkaar te krijgen betrekken we de mensen in de wijken om hun ideeën te ondersteunen’.

Bewoners krijgen geld voor hun idee

Een voorbeeld is de campagne ‘Heb je een sport of beweegidee, kom er dan mee!’. Inwoners kwamen naar een inloopavond om hun idee met professionals (zoals Buurtsportcoaches) te bespreken. Na wat afstemming konden ze aan de slag gaan om hun idee uit te voeren.

Simon zegt, “Het zo mooi om te zien dat de bewoners blij naar huis gaan, en met de middelen en energie aan de slag gaan. En wij zijn blij omdat het uitvoeringsbudget bij de bewoners komen die het nodig hebben. Ze helpen de stad in beweging te krijgen.” Deze avonden worden vaker georganiseerd.

Handout in de wijken

Om de bewoners nog meer te bereiken verspreiden we een handout in de Nijmeegse wijken, verenigingen, praktijken etc. Hier vind je 4 duidelijke stappen om support te krijgen om een beweegidee in de wijk op te zetten. Dat mag van alles zijn: nieuwe activiteiten organiseren, gaan samenwerken met een organisatie of kwetsbare groepen betrekken. Maar het kan ook een idee zijn om jouw buurt beweegvriendelijker te maken. Zo lang het helpt om Nijmegaren in beweging te krijgen of te houden!

Open hier de handout. We kunnen ieders hulp gebruiken om deze handout te verspreiden in Nijmegen, dus voel vrij de online versie te delen. Wil je de fysieke handout ook ergens plaatsen, mail dan naar: nijmeegs.sportakkoord@han.nl.

Het hele jaar budget aanvragen

Je kan nu het hele jaar door budget aanvragen voor je idee. Voorheen waren er specifieke rondes, maar nu kan het dus altijd. Dit alles om de bewoners te helpen in beweging te komen, voor jong en oud!

Simon, “We doen steeds meer om bewoners te betrekken bij de uitvoer van plannen, en hun ideeën een podium te geven. Dit voelt als de beste manier om Nijmegen, van jong tot oud, nog meer in beweging te krijgen”.

Services

Naast de budgetten zijn er ook gratis services beschikbaar voor sportondernemers, clubbestuurders, clubkader en trainer-coaches. Dit zijn workshops en trainingen gericht op veel verschillende onderwerpen zoals duurzaamheid, club van de toekomst, ledenbinding, veilig sportklimaat, inclusie etc. Weten of er een service is die aansluit bij jouw behoefte? Neem contact op via sportontwikkeling@nijmegen.nl.

Voor meer informatie over het doen van een budgetaanvraag, kijk hier.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?