Een nieuwe Nijmeegse beweegroute geopend

donderdag 28 september 2023

Sinds maandag 25 september 2023 is Nijmegen een beweegroute rijker. Een route van 4 km langs de Spiegelwaal die rennend of wandelend afgelegd kan worden. Op de route kom je QR codes tegen met gratis oefeningen, aan te passen op elk niveau. Een mooie toevoeging voor de stad om Nijmegen nog meer in beweging te krijgen!

Opening QR-Fit route

De QR-FIT route en Vitaliteitsweek werden gezamenlijk geopend door een Vitaliteitsloop. Meer dan 60 sportievelingen kwamen samen om de route te lopen en de oefeningen te doen. Een zonnige, sportieve middag langs de Spiegelwaal. Zie onderaan de pagina het fotoalbum.

Start Vitaliteitsweek

Een groot aantal werkgevers in de stad organiseert de Vitaliteitsweek voor samengenomen meer dan 25.000 medewerkers. Met als doel: mensen die vitaal en met plezier aan het werk zijn in Nijmegen Dit sluit aan bij de landelijke Vitaliteitsweek, waarbij het centrale thema ‘Veerkracht’ is.

De deelnemende organisaties hebben elk een eigen programma, waarvan ze onderdelen voor elkaar openstellen. Denk aan workshops, inspiratiesessies, samen in beweging komen, beachvolleybaltoernooi. Bekijk hier het aanbod.

Ook biedt ‘Groen, Gezond en in Beweging’ een online platform aan waar de medewerkers van Nijmeegse aangemelde bedrijven en partners aan deel mogen nemen.

Met de Vitaliteitsweek bereiken we meer dan 25.000 medewerkers in Nijmegen via o.a. CWZ, Radboud Universiteit, RadboudUMC, GGD Gelderland-Zuid, de Gemeente Nijmegen, ROC Nijmegen, Hogeschool Arnhem/Nijmegen, @voCampus, ZZG Zorggroep, Mindful Fysiotherapie Nijmegen, Bindkracht10, KION Kinderopvang, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en meer.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?