Word moestuincoach voor scholen of kinderopvang

dinsdag 15 maart 2022

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten-Gelderland, Velt en IVN. Je kunt je aanmelden tot en met 4 april 2022. De opleiding start op 20 april 2022.

De komende jaren zal de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter worden. In Nijmegen bestaan al erg mooie en uiteenlopende initiatieven. Door verschillende financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen meer scholen de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Maar niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom zijn we op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, in de buurt van de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

Meer informatie

Meer weten over de opleiding? Lees de flyer. Wil je meedoen? Meld je dan uiterlijk 4 april aan bij de docent Marieke Dekker m.dekker@ivn.nl. Rond 6 april hoor je of je bent toegelaten.

De gemeenten Arnhem, Ede en Nijmegen zijn focus-gemeenten voor deze opleiding. Zij maken de opleiding mede mogelijk, met inzet van IVN Groene Wiel, Natuurcentrum Arnhem en VMBO-school Yuverta (partner van Groen, Gezond en in Beweging). Omdat Nijmegen één van de drie focusgemeenten is, betekent dit dat ze minimaal 25% van de deelnemers in het Nijmeegse werven.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?