Werkconferentie over gezonde voeding voor kinderen

donderdag 6 september 2018

Op donderdag 4 oktober houden we onze 4e werkconferentie op twee bijzondere locaties aan de groene ‘zuidflank’ van Nijmegen: het landgoed Grootstal en het Kandinsky College. Gezonde voeding voor kinderen en jongeren is het centrale thema van de middag.

Bekijk het volledige programma en meld je aan!

Aansluiting op Voedselkaravaan

Met onze werkconferentie sluiten we aan op de Voedselkaravaan van Voedsel Anders. Die strijkt in de ochtend neer op het landgoed Grootstal met als focus duurzame voedselproductie. Om 14.00 neemt Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen het stokje van de karavaan over met als thema gezonde voeding voor kinderen en jongeren. Na een wandeling door het groen start dan om 15.00 de werkconferentie op het Kandinsky College, onder de bezielende begeleiding van dagvoorzitter Marcel Rözer.

Van gezonde sportkantines tot kidsmarketing

Heeft een kind recht op gezonde voeding? En hoe kun je als professional bijdragen aan gezonde keuzes voor kinderen en jongeren? Deze vragen staan centraal, zowel in de plenaire paneldiscussie als in de workshops. Van gezonde sportkantines tot verantwoorde voedselpakketten voor gezinnen en van schoolmoestuinen tot gezonde kidsmarketing: verschillende perspectieven komen aan bod. Ook die van leerlingen van het Kandinsky College! Zij leveren een actieve bijdrage en geven als ‘puberexperts’ hun kijk op voedsel en gezondheid. Het belooft een inspirerende middag te worden, met veel ruimte om kennis te delen en met elkaar de diepte in te gaan.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?