Vriend Mproef vergroot vitaliteit op de werkvloer

vrijdag 2 september 2022

In een vitale werkomgeving worden medewerkers geïnspireerd om aan de slag te gaan met hun vitaliteit. Door met regelmaat aandacht te besteden aan thema’s zoals gezonde voeding, natuurlijke beweging en mentale veerkracht creëer je een omgeving waarin medewerkers bewuster worden van de keuzemogelijkheden en de voordelen die dit oplevert. Natuurlijk voor zichzelf maar het team en de organisatie profiteert mee, want vitale mensen presteren beter!

In Het Kookcollege, een professionele kookstudio, geeft Mproef leefstijlcursussen. De kracht van deze cursus is de combinatie. Praktisch aan de slag gaan met de bereiding van gezonde voeding en kennis opdoen; dit geeft een positieve flow. Deelnemers komen in beweging, gaan proberen en daarvan kan je leren.
Samen met GGIB-vriend Moeztuyn worden zaadjes geplant om de gezonde leefstijl op de werkvloer als een groei-mindset onder de aandacht te brengen. Vanuit een groei-mindset kan iedereen op verschillende domeinen stappen zetten en daarmee zijn of haar vitaliteit en gezondheid verbeteren.

Veerkracht kun je trainen

Deze groei-mindset vraagt veerkracht en op dat vlak traint Mproef medewerkers coherentie technieken. Met biofeedback-apparatuur als observatiemiddel is te meten dat je veerkracht kunt vergroten. In deze sterk veranderende tijd waarin werkdruk erg hoog is helpt deze methode om rust te creëren. Simpel en effectief zie je dat concentratie, focus en balans terugkeren, fysiek en mentaal. Hierdoor ontstaat weer ruimte om nieuwe stappen te zetten. Hartverwarmend om te zien.

Verbinding op de werkvloer

Door met collega’s hier tijd en aandacht in te investeren ontstaat verbinding op de werkvloer. We zijn een groot deel van onze dag aan het werk dus een cultuur waarin vitaliteit wordt aangemoedigd en beloont laat deze ook groeien.
Als Vitaalcoach op locatie is Mproef een betrokken gesprekspartner en organisator van diverse interventies en coacht medewerkers individueel. Hun doelen sluiten naadloos aan bij die van Groen, Gezond en in Beweging. Aansluiten was voor hen een logische keuze.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?