Preventiebudget versterkt basis VincentiusVitaal

donderdag 30 juni 2022

Wat een prachtige dag was het tijdens het VincentiusVitaal-zomerfestival in de beweegtuin van de Vincentius Vereniging in Lindenholt! Meedoen met een bootcamp-demo van Factory Sports, partijtje jeu de boules spelen, tafeltennissen of gewoon lekker met een glaasje fris fruitwater onder een parasol aan de picknicktafel zitten; het kon allemaal. Ondertussen werd er buiten op een houtvuur een heerlijke mediterrane maaltijd bereid door VanTuinTotBord. De dag was één van de activiteiten van VincentiusVitaal die dankzij preventiebudget van Groen, Gezond en Beweging mogelijk zijn gemaakt.

Met de bijdrage konden ook nieuwe flyers gemaakt worden die onder andere zijn uitgedeeld bij voedselbank-uitgiftepunten. Mede daardoor groeit het aantal deelnemers aan het Fitcoinsproject. Met dit project helpt de VincentiusVereniging Nijmegen mensen met een smalle beurs richting gezonde leefstijl. Elke week zijn er activiteiten binnen en buiten. Ook organiseren ze groepsbijeenkomsten waarbij deelnemers elkaar tips en advies geven rond de vraag; "Gezond leven met weinig geld, hoe doe jij dat nou?”.

Donderdag = gezonderdag

Met het preventiebudget is een stevige basis onder het Fitcoinsproject gelegd. De donderdag is bij Vincentius omgedoopt in 'Gezonderdag'. Zo is bijvoorbeeld op donderdagmiddag het Fitcoinsloket aan de Horstacker geopend. Hier komen VincentiusVitaal-deelnemers de producten ophalen die ze met Fitcoins bij elkaar hebben gespaard. Projectleider Anette van Haren realiseert in samenwerking met Linda van Aken en Vincentius-vrijwilligers een pracht van een sociaal-vitaal preventieproject. Gezond gedrag wordt beloond met gezonde producten. Zo kunnen mensen met een beperkt inkomen door te bewegen producten ‘verdienen' waarvoor het geld in de huishoudportemonnee ontbreekt. En dat is een mooie ontwikkeling in een tijd waarin helaas steeds meer mensen door armoede getroffen worden.

De Vincentius Vereniging wil graag samenwerken met de partners en vrienden van Groen, Gezond en in Beweging. Dus kun je iets aanbieden dat past in het concept of wil je even overleggen, neem dan contact op via info@vincentiusnijmegen.nl.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?