Naar een gezonde levensstijl voor pas bevallen moeders

vrijdag 6 mei 2022

Wist je dat een zwangere vrouw met een hoge bloeddruk of zwangerschapsvergiftiging een veel grotere kans heeft om later hart- en vaatziekten te krijgen? Grote kans dat je dat niet wist. Dat geeft natuurlijk niets maar het is wel goed dat deze vrouwen het zelf wel weten. Daarom wil een team van gynaecologen van het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis samen met een huisarts, buurtsportcoach en diëtiste deze vrouwen informeren en hen stimuleren om gezonder te leven.

Dit project is één van de initiatieven die worden uitgevoerd met extra preventiebudget van Groen, Gezond en in Beweging. Reden om de bijdrage aan te vragen, is dat de projectgroep zich zorgen maakt. Zorgen om vrouwen met een lagere sociaal economische status die dit niet weten. Wat deze vrouwen eraan hebben om dit te weten? Zij kunnen dan zelf het risico op hart- en vaatziekten of op gezondheidsproblemen verlagen of zelfs voorkomen. Meten is weten.

Informeren en motiveren

Daarnaast wil de groep deze vrouwen beter informeren en motiveren. Motiveren om meer te bewegen, gezonder (maar nog steeds lekker) te eten én dit vol te houden. Daarmee neemt het risico op gezondheidsproblemen namelijk af. De projectgroep bestaat uit (van links naar rechts:) buurtsportcoach Mandy, gynaecoloog Tess, diëtiste Maria en huisarts Bas van praktijk Daniëlsplein.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?