Kinderboerderij De Goffert gaat de wijk in

maandag 2 mei 2022

Het team van Kinderboerderij de Goffert wil graag meer wijkbewoners in contact brengen met de kinderboerderij én een bijdrage leveren aan een vitale leefomgeving. Dat doen ze door het vergroten van hun moestuin en het aanbieden van de zelfgekweekte producten aan bezoekers en wijkbewoners. Daarnaast betrekken ze meer wijkbewoners bij de werkzaamheden op de kinderboerderij. Dit project ‘Groente en bloemen de wijk in’ wordt uitgevoerd met extra preventiebudget van Groen, Gezond en in Beweging. Het is één van de acht initiatieven die dit jaar een bijdrage ontvangen.

Het team van onze partner Driestroom bestiert de kinderboerderij. Zij brengen deze zelfgekweekte producten straks met een elektrische bakfiets naar wijkbewoners. Die bakfiets gebruiken ze ook om andere activiteiten in de wijk te kunnen uitvoeren. Denk aan het onderhoud van tuinen, bezoekjes met dieren aan woonzorgcentra en het ophalen van oud brood en groente bij lokale winkels, zodat dit als diervoer gebruikt kan worden.

Meer wijkbewoners betrekken

Hun tweede doel is om meer wijkbewoners naar de kinderboerderij te laten komen en hen ook te betrekken bij de werkzaamheden. Dat is bijvoorbeeld helpen in de moestuin en helpen met het verkopen van producten vanuit een ‘keet’. Het budget is ook bestemd voor aanschaf en opknappen van die 'keet'. Dat wordt dan de uitvalsbasis voor allerlei activiteiten; bijvoorbeeld natuurboeketten maken, groentepakketten samenstellen en verkopen, kruidentheetjes maken en aanbieden en ga zo maar door.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?