Extra preventiegelden voor partners en vrienden

vrijdag 10 december 2021

Heb je een goed idee hoe je Nijmegenaren mentaal gezonder kunt maken? Of op het gebied van voeding? En hoe je dat samen met anderen kunt aanpakken? Grijp dan je kans en doe vóór 14 februari 2022 een aanvraag voor de Nijmeegse preventiegelden 2022. Nog niet aangesloten bij de beweging? Sluit dan aan als partner of vriend en dien je voorstel in.

Tientallen organisaties hebben sinds 2019 het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen ondertekend, met het doel gezonde keuzes makkelijker te maken voor Nijmegenaren. Om extra handen en voeten te geven aan deze doelstelling is er voor 2022 €100.000 beschikbaar; naast dat iedere organisatie natuurlijk zijn eigen vitaliteitsdoelstellingen heeft.

Voor Mentaal fit en Gezonde voeding

Het extra budget is bestemd voor projectinitiatieven die vallen binnen de thema’s Mentaal fit of Gezonde voeding. Daarbij zijn ook andere criteria van belang. Zo moeten mensen in armoede er beter van worden, mag het niet voor één organisatie zijn maar voor de stad én dienen meerdere partners/vrienden betrokken te zijn. Bekijk hier het overzicht van alle voorwaarden.

Projecten in 2021

Dit lopende jaar kwam er ook al extra budget naar Nijmegen. Dat is gegaan naar de Supermarkt Safari voor mensen met een licht verstandelijke beperking (GGD, Pluryn, HAN, MEE Gelderse Poort) FitCoins voor mensen in kwetsbare situaties (Vincentius Vereniging + diverse partners) moestuinieren voor migranten ouderen (Sterker Sociaal Werk + Thuiszorg Elele) en een receptenboekje VetLekker met gezonde kindermenu’s (GGD + diverse restaurants en basisscholen).

Een aanvraag doen

Heb jij een idee of zelfs een plan? Vul dan meteen het aanvraagformulier in en stuur het vóór 14 februari 2022 in. Een maand later weet je al waar je aan toe bent en bij groen licht kun je half maart aan de slag.
Heb je een vraag of opmerking voordat je de aanvraag indient? Bel dan Evelien te Rietstap: 06-29422658 of mail ons.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?