De Nijmeegse Vitaliteitsweek inspireerde weer

donderdag 22 oktober 2020

Voor de derde keer op rij is ook dit jaar de Nijmeegse Vitaliteitsweek gehouden. Van 12 tot 16 oktober organiseerden 21 organisaties diverse activiteiten voor hun medewerkers, die ze deels openstelden voor elkaars medewerkers. Samen lieten ze zien dat ze aandacht hebben voor vitaliteit – zowel fysiek als mentaal – van hun medewerkers.

Coronaproof vitaliteitsloop en méér

Wat stond er zoal op het programma? De week opende met een coronaproof loop voor de medewerkers van alle deelnemende organisaties. Dagelijks waren er digitale warming up- en cooling downmomenten en op woensdag 14 oktober is de Beweegchallenge van start gegaan. Iedere organisatie had daarnaast zijn eigen focus en legde zijn eigen accenten. Er waren lezingen over mentale kracht, bewust eten en energiemanagement en fysieke trainingen. Uiteraard waren alle activiteiten coronaproof en werden bijvoorbeeld de lezingen en kennissessies online aangeboden.

Op weg naar een gezonde stad

De Vitaliteitsweek is onderdeel van het thema Vitaliteit werkt!, één van de 7 thema’s waar we vanuit ‘Groen, gezond en in beweging’ en het lokaal preventieakkoord aan werken. Met als doel: een gezonde stad met gezonde inwoners en tijdens deze week in het bijzonder: gezonde medewerkers.

Groeimodel

Dit is het derde jaar dat de Nijmeegse vitaliteitsweek plaatsvindt. Het initiatief is van zes naar negen en dit jaar naar 21 organisaties gegroeid. Andere bedrijven en organisaties in Nijmegen die interesse hebben om volgend jaar aan te sluiten, zijn van harte uitgenodigd!Wil je meer weten of aanmelden voor de Vitaliteitsweek van 2021? Neem dan contact op met Carlo Buise.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?