De Meet & Greet: Gezondheid verbindt

dinsdag 6 december 2022

Meet & Greet: Gezondheid verbindt

Op donderdag 17 november 2022 vond de Meet & Greet plaats: Gezondheid verbindt, waar onderzoekers, docenten en praktijkprofessionals met elkaar in contact kwamen. Op deze dag stonden de vragen: “Hoe kan praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs elkaar optimaal aanvullen?” en “Hoe werken we samen in de Nijmeegse Fieldlabs?” centraal.

De dag werd geopend door presentator Raymond Reesink en wethouder Cilia Daemen, die het belang van goede samenwerking benadrukten. Daarna is Raymond in gesprek gegaan met zowel praktijkprofessionals als onderzoekers. Zo zijn we erachter gekomen wat praktijkprofessionals en onderzoekers van elkaar vinden (zie de wordclouds hieronder), en wat ze nodig hebben voor een betere samenwerking. Dit kwam tot mooie gesprekken en wederzijds begrip voor elkaars werk.

Aanwezigen van de dag vonden de Meet & Greet een nuttige manier om met anderen in contact te komen. De Wall of Interest & Expertise droeg daar ook aan bij. Op deze borden kon iedereen zijn of haar gegevens en vakgebied achterlaten, zodat mensen ook na de dag elkaar kunnen terugvinden. Daarbij werd er in de pauzes, naast lekker gegeten, ook veel genetwerkt.

Fieldlabs

In de middag werd er een workshop gehouden met betrekking tot de Nijmeegse Fieldlabs. Hier mochten de aanwezigen zelf aan de slag met de centrale vragen van de dag. Dit werd zowel in kleine groepjes als met iedereen samen besproken. Een middag vol energie en inspiratie.

Opzoek naar een oplossing

Het onderwerp van de dag, de gesprekken met de praktijkprofessionals & onderzoekers, en de fieldlabs leverden veel nuttige discussies op. Tot een concreet antwoord op de vraag hoe praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs elkaar het beste kunnen aanvullen, zijn we nog niet gekomen. Wél hebben we de deelnemers een duwtje in de rug gegeven om samen naar de beste oplossing te zoeken, en kwam naar voren dat iedereen hetzelfde doel nastreeft; impact maken en daarvoor de juiste interventies inzetten.

“Deze dag biedt een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen”, volgens een deelnemer. Een groot deel van de bezoekers heeft aangegeven concrete vervolgacties te kunnen doen na het event.

Elke deelnemer ontvangt een vriendenboekje, bestaande uit de visitekaartjes die de deelnemers op de Wall of Interest & Expertise hebben achtergelaten, om zo te blijven verbinden. Dat is het uiteindelijke doel van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging’.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?