Budget naar ‘Gesond & Gesellig’ pop-up leefstijl festivals

maandag 16 mei 2022

Stel je eens een zomerse dag voor… en daarbij een festivalgevoel. Als je om je heen kijkt, zie je allerlei mensen, van jong tot oud buiten samen kletsen en lachen, in de hand een smaakwatertje of gezond ijsje. Mensen doen mee met sportclinics, kids voetballen onder leiding van Bikkel, je ziet dames en kinderen hoelahoepen, ouderen dansen, mannen die proberen te winnen bij een battle rope challenge. Daarnaast doen mensen mee met workshops van de Lindenberg.

Dit soort activiteiten kun je verwachten bij het pop-up leefstijlfestival dat wordt georganiseerd bij een activiteitenmarkt in Dukenburg en een wijkfeest in Oud West, op de Dag van Lindenholt én op de open dag van NEC. De organisatoren Bindkracht10 en een vrijwilligster van Herenboeren promoten op een vrolijke, inspirerende en ontspannen manier (gratis) een breed aanbod van gezonde en gezellige keuzes op drukbezochte feesten.

Positieve bewustwording

Bij hun pop-up terras kan een praatje gemaakt worden met dames die enthousiast zijn over de gecombineerde leefstijl interventie, met een leefstijlcoach, een buurtsportcoach én een opbouwwerker van Bindkracht10. Door rake vragen ontstaat positieve bewustwording over je gezondheid. Het draait om gezelligheid, lekker bewegen, fruitige smaken en muziek. Kortom: ‘Gesond en gesellig’.

Bij wijkfeesten en open dag NEC

Dit is één van de acht initiatieven die een bijdrage ontvangt vanuit het Lokaal Preventie Akkoord. Daardoor en met medewerking van de organisatoren van verschillende wijkfeesten én de open dag van NEC kan ‘Gesond & Gesellig’ laten ervaren dat gezonde keuzes en gezelligheid goed samen gaan! Vertel het verder en ga zelf ook een gezond ijsje proeven of proosten met een smaakwatertje!

Data 'Gesond & Gesellig'

- de klaasmarkt, vrijdagmiddag 20 mei 12.00-16.00 wijkcentrum de Meijhorst, Dukenburg
- de dag van het park, zondagmiddag 29 mei 13.00-15.30, Westerpark
- de dag van Lindenholt, zondagmiddag 19 juni 12.00-17.00, rondom Piet Moeskops pad.
- open dag van NEC, zaterdagmiddag 30 juli 11.00-17.00 voor het Goffertstadion

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?