Breng Stoptober onder de aandacht!

woensdag 30 augustus 2023

Breng Stoptober onder de aandacht te binnen jouw organisatie!

Stoptober is samen vier weken stoppen met roken in oktober. Dit jaar alweer de tiende editie. De kracht van Stoptober is dat je het niet alleen hoeft te doen. Met elkaar maak je werk van een gezonder, vitaler en rookvrij leven.

We roepen al onze partners op dit onder de aandacht te brengen. Het doel is om zo veel mogelijk inwoners (en medewerkers) te stimuleren om met behulp van de Stoptober-app, de website en sociale media 28 dagen te stoppen met roken.

Ondersteunend materiaal

Zorgprofessionals kunnen een gratis papieren toolkit met promotiemateriaal van Stoptober aanvragen. Deze bevat 2 posters, 100 flyers en 100 visitekaartje.

Andere organisaties kunnen promotiematerialen (posters, flyers, magazines, kaartjes, balletjes en armbandjes) bestellen op de bedrijven website.

Er is ook een digitale toolkit. Hierin zitten digitale promotiematerialen, zoals een wachtkamerfilmpje (geluidloos) en social media/ intranetberichten. De digitale toolkit wordt in aanloop naar- en tijdens Stoptober verder aangevuld.

Naast het verspreiden van de promotiematerialen kan iedereen zijn patiënten/ cliënten/ werknemers natuurlijk ook mondeling adviseren om mee te doen aan Stoptober. Heb je weinig tijd voor een gesprek over stoppen? Kies dan voor het Very Brief Advice. Dit duurt maar 30 seconden. Mensen die roken kunnen voor meer informatie over stoppen met roken in (de regio) Nijmegen terecht op nijmegenrookvrij.nl of de landelijke websites ikstopnu.nl en puurrookvrij.nl.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?