Anti-stress lespakket voor het MBO

dinsdag 14 juni 2022

Pro Persona preventie gaat samen met ROC Nijmegen de uitdaging aan om dit jaar het online lespakket Les(s) Stress te ontwikkelen en uit te voeren voor het MBO. Hier willen ze een grote groep studenten (800) en docenten mee bereiken. Dat gaat helpen om mentale problemen bij studenten bespreekbaar te maken en ermee te leren omgaan.

Bij het ROC merken ze dat – mede door de coronacrisis – nog meer studenten op school zich eenzaam of somber en gestrest voelen. Met het lespakket hopen Pro Persona en ROC dat ze praten over psychische klachten verder kunnen normaliseren. Dat docenten klachten bij studenten sneller signaleren en dat studenten beter kunnen worden ondersteund bij het verminderen van psychische klachten. Het uiteindelijke doel is om ernstige psychische klachten en uitval van studenten te voorkomen.

Lessen voor studenten en docenten

Les(s) Stress is een online lespakket dat is ontwikkeld door de afdeling preventie van Pro Persona Connect om mentale problemen bespreekbaar te maken en handvatten te geven hoe hiermee om te gaan. Het pakket bestaat uit een online lespakket van vier lessen voor studenten en een deskundigheidsbevordering voor docenten. Heb je als professional te maken met mentale klachten bij jongeren? Mail dan Irm Staarink voor meer info over Les(s) Stress.

De ontwikkeling en uitvoering van Les(s) Stress wordt mogelijk gemaakt met preventiebudget van Groen, Gezond en in Beweging.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?