Universiteit werkt aan Community Garden

maandag 18 juli 2022

Medewerkers en studenten van Radboud Universiteit (RU) creëren samen een Community Garden op het terrein direct naast de Nijmeegse Hortus. Wat ze daarbij voor ogen hebben is een inspirerende buiten werk/studieplaats ter bevordering van de gezondheid, vitaliteit en het welzijn van medewerkers en studenten. Een onderdeel daarvan is de aanleg van een moestuin. Deze moestuin komt naast de prachtige buren Park Brakkenstein en de Hortus te liggen.

De Community Garden gaat verder dan een moestuin. De prachtige Hortustuin en moestuin vormen straks samen een broeiplaats waar zintuigen aangeboord worden, waar je geïnspireerd raakt. Het is ook een plek om buiten actief bezig te zijn maar ook om te mijmeren en ontspannen op een bankje. Een letterlijke en figuurlijke broeiplaats voor het delen van kennis, (nieuwe) ontmoetingen, creatieve ideeën, inspiratie én voor bloemen en planten. Deze plaats verbindt onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact. De groene campus krijgt hier betekenis!

Eerste stappen gezet

In juni kwam een enthousiaste groep medewerkers en studenten voor het eerst bij elkaar om samen te bouwen aan de Community Garden. Het eerste uur werden ze gevoed door de ervaren Elma van Moeztuyn. Zij helpt organisaties bij het opzetten van een moestuin en is vriend van Groen, Gezond en in Beweging.
Met veel enthousiasme werken medewerkers en studenten nu samen aan een prachtig plan. Van biologiestudent tot chemicus, van applicatieontwikkelaar tot student sociologie: iedereen draagt vanuit eigen kennis, ervaring en enthousiasme bij aan de eerste bouwstenen van de Community Garden. De kop is eraf; nu de grond vruchtbaar maken en de eerste zaden en struiken erin. Wordt vervolgd…

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?