Stoptober: samen stoppen werkt!

woensdag 31 augustus 2022

In 2022 is de 9e editie van Stoptober. Stoptober is samen vier weken stoppen met roken in oktober. De kracht van Stoptober is dat je het niet alleen hoeft te doen. Met elkaar maak je werk van een gezonder, vitaler en rookvrij leven. GGD Gelderland-Zuid en de gemeente roepen alle partners van GGIB op om aandacht te vragen voor deze campagne. Het doel is om zo veel mogelijk inwoners (en medewerkers) te stimuleren om met behulp van de Stoptober-app, de website en sociale media 28 dagen te stoppen met roken. Help jij ook mee om Stoptober onder de aandacht te brengen binnen jouw organisatie?

Papieren en digitale toolkit

Zorgprofessionals kunnen een gratis papieren toolkit met promotiemateriaal van Stoptober aanvragen. Deze bevat 2 posters, 100 flyers en 100 visitekaartje. Andere organisaties kunnen promotiematerialen (posters, flyers, magazines, kaartjes, balletjes en armbandjes) bestellen op de bedrijvenwebsite. Er is ook een digitale toolkit. Hierin zitten digitale promotiemateriaal, zoals een wachtkamerfilmpje (geluidloos) en social media / intranetberichten. De digitale toolkit wordt in aanloop naar- en tijdens Stoptober verder aangevuld.

Advies om te stoppen

Naast het verspreiden van de promotiematerialen kun je patiënten / cliënten / werknemers natuurlijk ook mondeling adviseren om mee te doen aan Stoptober. Heb je weinig tijd voor een gesprek over stoppen? Kies dan voor het Very Brief Advice. Dit duurt maar 30 seconden. Mensen die roken kunnen voor meer informatie over stoppen met roken in (de regio) Nijmegen terecht op nijmegenrookvrij.nl of de landelijke websites ikstopnu.nl en puurrookvrij.nl.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?