Stop met roken op ‘wereld niet roken dag’

dinsdag 31 mei 2022

Het is vandaag, 31 mei, Wereld Niet Roken Dag. Een dag waarop mensen over de hele wereld beloven om te stoppen met roken. Twijfel je om te stoppen? Doe ook mee! Als je echt wilt stoppen, is de kans groot dat het je gaat lukken.  

App voor jongvolwassenen

Het Trimbos-Instituut lanceerde eerder dit jaar een app voor jongvolwassenen. Om deze groep te helpen om te stoppen met roken. Wist jij bijvoorbeeld dat jongvolwassenen die willen stoppen met roken meestal geen professionele hulp zoeken? Zij proberen vooral zelf te stoppen met roken of doen het samen met iemand. Om samen met iemand te stoppen makkelijker te maken is Quiddy ontwikkeld. Het is een app waarmee je in contact komt met een leeftijdsgenoot. Het kan met een onbekende, vriend(in), collega of studiegenoot. Een soort van buddy om samen te stoppen. 

"Een buddy om samen te stoppen."

Quiddy

Uit onderzoek blijkt dat het kan helpen als jongvolwassenen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Om die reden kan je in de app met elkaar chatten. Om zo elkaar te steunen en motiveren om te stoppen met roken en rookvrij te blijven. Ook is er laagdrempelige informatie te vinden over stoppen met roken. Benieuwd naar de app, of wil je iemand erop attenderen? Klik hier voor: Apple (iOS) en Android

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?