Speedy Bites laat kinderen kennis maken met gezond eten

maandag 3 juni 2024

Speedy Bites zijn eenvoudige, gezonde hapjes die op een speelse manier in 3 á 5 minuten door kinderen zelf klaargemaakt en gegeten worden. ‘We zien echt dat kinderen meer nieuwe dingen proeven als ze het zelf klaarmaken’ vertelt Eva, projectleider bij Skillz2Grow. We bieden ‘train de trainer’ sessies zodat professionals dit zelf kunnen organiseren. Met als doel dat alle (kinder)events in Nijmegen voedingseducatie voor kinderen hebben!

Meer over Speedy Bites

Het zijn kleine hapjes die kinderen zelf maken, bestaand uit een combinatie van groente, fruit en kruiden. Kinderen ontdekken hoe lekker gezond eten kan zijn door te zien, ruiken, voelen en proeven. De stap naar het proberen van nieuwe smaken of smaakcombinaties wordt hiermee gemakkelijker. ‘Het zelf bereiden van het hapje is hierin de succesfactor’, vertelt Eva.

Speedy Bites in Nijmegen

We hebben in Nijmegen het doel om elk kind toegang te geven tot gezond voedsel, en de gezonde keus de normale keus te maken. Speedy Bites dragen bij aan het gezonder maken van evenementen en leren kinderen over gezond eten.

Op zondag 25 mei konden kinderen Speedy Bites maken bij de opening van het Watersport Event van de NIMMA sportzomer. ‘Een groot succes’ vertelt Luuk Janssen, sportconsulent. ‘Het was een mooie toevoeging voor het Event. Grote groepen kinderen kwamen voor de sportactiviteiten, en bleven ook hangen voor de Speedy Bites. Vanuit ouders en kinderen heb ik alleen maar positieve reacties gehad’.

Jong Leren Eten Gelderland steunt dit initiatief en levert de 'groene handjes' om zo de Speedy Bites kraam in Nijmegen te voorzien van een enthousiaste uitvoerende kracht. Op 10 juli vindt het racketsportevent event plaats in Lindenholt. Hier kunnen kinderen weer Speedy Bites maken.

''

Elke professional kan hiermee aan de slag

Eva heeft als missie ‘ Voedseleducatie voor ieder kind’. ‘Daarom willen we iedereen die met kinderen werkt stimuleren om voedingseducatie aan kinderen te geven. Wij hebben verschillende e-learnigs en interventies ontwikkeld die dit op een simpele manier mogelijk maken. Daarnaast geven wij ‘train de trainer’ sessies als aanvulling op de e-leaning. Uiteindelijk kan elke professional er dan zelf mee aan de slag!’

Het zou mooi zijn als bij ieder Nijmeegs kinderevent een vorm van voedingseducatie te vinden is. Zo dragen we allen bij om gezond eten voor kinderen toegankelijk te maken, en te helpen om de gezonde keus te normaliseren!

Benieuwd naar het volledige (voedingseducatie) aanbod? Bekijk al hun interventies, e-learnings en train-de-trainers op www.skillztogrow.nl.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?