School’s Cool is een nieuwe partner

maandag 7 november 2022

School’s cool Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie die jongeren in Nijmegen, Wijchen en Lingewaard begeleiding biedt met een vrijwillige mentor. Een mentor van School’s Cool komt bij de leerling thuis en helpt de leerling bij het leren. Er is daarnaast aandacht voor het oplossen van problemen en het invullen van de vrije tijd.

De begeleiding van de mentoren richt zich onder meer op het versterken van zelfvertrouwen, motivatie, sociale redzaamheid en plezier in school. Deze persoonlijke aandacht voor de leerling en zijn of haar mogelijkheden voor wat betreft ontplooiing en talentontwikkeling is belangrijk. Een leerling voelt zich in al zijn of haar leefgebieden gehoord en gezien.

De mentor is van de verschillende belevingswerelden van de leerling op de hoogte: van het leven thuis en het leven op school. Het doel is om een goede loopbaan in het voortgezet onderwijs te stimuleren, om uiteindelijk de kans op een succesvolle schoolloopbaan te vergroten. Dit zorgt voor gelijke kansen voor elk kind ongeacht de situatie waarin het kind zich bevindt, dit sluit aan bij onze beweging.

School’s Cool Nijmegen werkt al sinds 2006 jaarlijks met meer dan 100 vrijwilligers per jaar, denk aan thuismentoren, mentorcoaches en vrijwilligers in het bestuur. Wil jij ook het verschil maken voor een van de jongeren? Meld je dan aan via: https://www.schoolscoolnijmegen.nl/vrijwilliger-worden/aanmelden-als-vrijwillige-mentor/

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?