SamenSpelen-project overbrugt digitale kloof voor ouderen

maandag 23 mei 2022

“Je stopt niet met spelen als je eenzaam bent, je wordt eenzaam als je stopt met spelen.” Ouderen die eenzaam zijn, ervaren vaak een drempel om via digitale middelen in contact te komen met anderen. In het SamenSpelen-project hebben Sterker sociaal werk, de afdeling Geriatrie van het Radboudumc en Games for Health de handen ineengeslagen om die digitale kloof voor ouderen te overbruggen door middel van spelletjes.

Spelletjes zorgen voor leuke momenten samen, zonder dat je fysiek bij elkaar hoeft te zijn. De SamenSpelen-app wordt speciaal voor ouderen ontwikkeld. In dit project krijgen een aantal ouderen, die zelf de financiële middelen daarvoor niet hebben, een tablet ter beschikking. Ook ouderen met een eigen tablet kunnen meedoen.

Veel plezier met de app

Samen met een vrijwilliger van Sterker en een onderzoeker van het Radboudumc maken zij kennis met de SamenSpelen-app, zodat ze deze thuis makkelijk kunnen gebruiken. Met dit project verbetert niet alleen het sociale welzijn van ouderen in Nijmegen, maar vrijwilligers, onderzoekers en ouderen hebben samen vooral veel plezier! Dit project kan gerealiseerd worden met extra preventiebudget van Groen, Gezond en in Beweging. Het is één van de acht initiatieven die dit jaar een bijdrage ontvangen.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?