Rapiditas legt basis voor gezonde toekomst

dinsdag 19 april 2022

Begin april heeft Tennisvereniging Rapiditas de Topprestatiebadge Voeding 1 ontvangen uit handen van Désirée Holstege, adviseur Gezonde Sportomgeving van JOGG-Teamfit. Holstege: “Bij Rapiditas is de basis gelegd voor een gezondere sportomgeving voor jong en oud.” Dit is ook lokaal een mooi voorbeeld dat bijdraagt aan de ambitie van Groen, Gezond en in Beweging.

Tennisvereniging Rapiditas vindt het belangrijk om een omgeving te creëren waar gezonder eten gemakkelijker wordt gemaakt. Om de leden een ruimer aanbod aan gezonde en lekkere drankjes en hapjes aan te kunnen bieden, is de commissie Gezonde Voeding in het leven geroepen. Na de uitreiking kregen de aanwezigen enkele hapjes van de nieuwe kaart te proeven. De reacties waren erg positief. De leden zijn blij met het verruimde aanbod voor zichzelf en ook voor hun kinderen!

Evenwichtig aanbod

De commissie Gezonde Voeding heeft de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met Désirée van JOGG-Teamfit het beleid opgezet en het aanbod onder de loep genomen. Teamlid commissie Gezonde Voeding Eline Vervoorn: “Voor de commissie was het erg belangrijk dat er een goed evenwicht was in het aanbod. Leden komen om lekker een balletje te slaan en moeten zelf de keuze hebben in wat ze willen eten en drinken. Aan de andere kant doen we er uiteraard alles aan om hen te verleiden de gezondere keuze te bestellen. Dat doen we door het aanbod in het zicht uit te stallen en aan te geven wat de gezondere keuzes zijn.”

Gezonde alternatieven

Naast de vertrouwde drankjes heeft Rapiditas één of meerdere gezondere alternatieven geplaatst. Ook is er goed nagedacht over alternatieven voor hartige en zoete snacks om voor elk wat wils aan te kunnen bieden. Tijdens competities en toernooien bieden ze naast de standaardkaart ook een uitgebreidere keuze aan broodjes en maaltijden aan.
Naast een gezonde voedingskeuze implementeert Rapiditas momenteel ook het Niet Roken en Verantwoord Alcoholbeleid. Deze Topprestatiebadges van JOGG-Teamfit volgen binnenkort. Een mooie bijdrage aan thema’s die bij Groen, Gezond en in Beweging de volle aandacht krijgen.

JOGG-Teamfit helpt sportlocaties

JOGG-teamfit is een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) en helpt sportlocaties in het hele land kosteloos om kantinebezoekers te verleiden tot de gezondere snacks en drankjes. Dat doen ze door advies te geven over een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren van de leden van de club voor dat gezondere aanbod. Stap voor stap en op het tempo van de sportlocatie. Zij doen dit samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven.
Andere sportlocaties die ook kosteloos advies willen van de lokale JOGG-Teamfit coach Désirée Holstege, zijn van harte uitgenodigd om haar een mail sturen: desiree@teamfit.nl.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?