Planon Innovation Campus ademt Groen, Gezond en in Beweging

woensdag 24 maart 2021

Planon zet zich in voor een groene en gezonde werkomgeving. Het is dus een logische stap om aan te sluiten bij ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’. De focus op groen en gezond is met name terug te zien in de Planon Innovation Campus. 

Met de Innovation Campus wil Planon een living lab creëren voor de werkplek van de 21e eeuw. In de campus brengen ze de nieuwste denkbeelden en systemen rondom het werken samen. De campus bestaat uit drie gebouwen waarvan twee bestaand zijn en geheel gerenoveerd zijn en worden met daartussen een tropische kas, de zogenaamde greenhouse.

Belangrijke elementen van de Innovation Campus zijn:

  • Een biophilic kantoorconcept met veel groen en een grote kas met tropische beplanting voor ontmoeten, vergaderen en lunchen.
  • Een kantoor waarin alles is afgestemd op het bieden van een gezonde werkomgeving. Een eigen fitnesszaal, een optimale gebouwinstallatie waarbij continue in alle ruimten vijf gezondheidsfactoren worden gemeten (Co2, luchtvochtigheid, temperatuur, geluid, stof). Klimaatplafonds, gezond eten en aansporingen tot voldoende beweging tijdens de werkdag. En extra lekkere koffie op de begane grond.
  • Een kantoor dat dankzij nieuwe technologieën, warmtewisselaars en zonnepanelen zoveel mogelijk energieneutraal is.
  • Een werkomgeving die er meer uitziet als een ‘chaotisch’ over de top clubhuis dan als een kantoor. Met beachbar, een ‘koeienwei’ als werkplek en andere verrassende elementen.

De Innovation Campus biedt ook plaats aan partners, startups en kennisinstellingen die mee willen bouwen aan de toekomst van de healthy workplace. Met hen wil Planon nieuwe concepten en technologieën onderzoeken en uitproberen.

Gezonde basis voor gelukkige medewerkers

Maar vooral ook is de Innovation Campus hun ‘homebase’. De basis van Planon. Waar hun 750 medewerkers vanuit de hele wereld naartoe komen om elkaar te ontmoeten, te leren, nieuwe ideeën uit te proberen en verder te bouwen aan het succes als internationaal softwarebedrijf. Facilitair manager Inge van de Laar: “Voor ons was de aansluiting bij Groen, Gezond en in Beweging een vanzelfsprekend iets. Wij geloven erin dat je een werkomgeving kunt creëren waar medewerkers gezonder naar huis gaan dan toen ze ’s ochtends op weg gingen. Gewoon door de faciliteiten te bieden die mensen in staat stellen tijdens de werkdag zoveel mogelijk te bewegen, te sporten, gezond te lunchen en te snacken in een aangename en groene omgeving. Wat de mentale en fysieke gezondheid en het geluksgevoel van medewerkers versterkt.”

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?