Moestuinieren voor verbinding op de werkvloer

vrijdag 15 oktober 2021

Het is nu meer dan ooit belangrijk dat medewerkers, als ze op kantoor werken, elkaar ontmoeten en inspireren. Hoe gaat het met ons team? Wat is er nodig om te groeien? Wat willen we samen oogsten? Medewerkers zijn gelukkiger en productiever in een groene omgeving. Moeztuyn leert mensen hoe ze zelf op een positieve manier kunnen bijdragen. Door een fysieke (moes)tuin bij bedrijven en het organiseren van het gesprek over vitaliteit, verbinding en vergroening.

Gezond eten, bewegen, verminderen van werkdruk is allemaal belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers vitaal blijven. Vitale medewerkers zijn beter in hun werk, minder vaak ziek en gelukkiger. Moeztuyn stimuleert die beweging (naar de tuin en bewegen in de tuin), het gezond eten (uit de tuin), de mogelijkheid om af te schakelen (zaaien en oogsten in de tuin) en bevordert de creativiteit, wat gelukkig maakt.

Korte pauzes maken gelukkig

Elma Vriezekolk, oprichter van Moeztuyn, is zelfstandig communicatieprofessional. Daarnaast heeft ze een moestuin, waar ze erg gelukkig van wordt: “Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik beter in mijn werk werd en gelukkiger als ik even een korte pauze had ingelast en naar de moestuin ging. Dat was voor mij een eureka-moment: Dit gun ik iedereen!” Het concept Moeztuyn was daarmee geboren: een fysieke (moes)tuin bij bedrijven en het organiseren van het gesprek over vitaliteit, verbinding en vergroening. Omdat dit zo mooi aansluit bij onze doelen, is Elma aangesloten als vriend van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’.

Planon ging van start

Planon Software startte als eerste Moeztuyn-klant. Zij hebben inmiddels een seizoen gedraaid en enorm veel kunnen oogsten uit de tuin, letterlijk en figuurlijk. Wanda Stoop, HR Planon, vertelt: “Het zit ook in samenwerken. Alleen als team kun je ervoor zorgen dat één plus één drie is. We zien het kantoor als clubhuis en ontmoetingsplek en doen van alles om die ontmoeting te stimuleren. Neem de moestuin, die dient enerzijds als leverancier voor het restaurant, maar is ook een plek waar mensen samen informeel bezig zijn. Ze kunnen daar letterlijk een beetje klooien en dan heb je hele andere gesprekken met elkaar.” (bron: f-facts)

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?