Kinderen voor een dag supermarkt directeur

maandag 12 juni 2023

De kinderen staan aandachtig te luisteren naar supermarkt manager Sander, “Kunnen jullie mij helpen om kinderen meer te laten kiezen voor gezond eten?" De kopjes knikken volmondig ja, en ze gaan aan de slag.

Belangrijk, want 80 procent van alle aanbiedingen zijn voor voedingsmiddelen die op geen enkele manier in de schijf van vijf passen. De felle gekleurde verpakkingen trekken de aandacht van de kinderen. Hier moet wat aan gedaan worden!

Project

Het project ‘Kinderen voor een dag supermarktdirecteur’ gaat van start in Nijmegen, waar de kinderen van basisschool Montessori Dukenburg (groep 5 & 6) samenwerken met supermarkt de Jumbo Malvert. De kinderen gaan op de stoel zitten van de supermarktdirecteur en denken mee over gezonde kidsmarketing.

De kinderen leren over kidsmarketing door middel van een aantal bijeenkomsten en gaan met een werkboekje in de hand door de supermarkt om onderzoek te doen naar kidsmarketing. Ze bedenken creatieve en leuke acties om gezond en betaalbaar eten aantrekkelijk te maken voor kinderen en presenteren dit aan de supermarktmanager. Het doel is dat de Jumbo deze ideeën ook werkelijk implementeert.

RN7 kwam langs om voor een leuke video en artikel:

Betrokkenen

Het project wordt uitgevoerd met de preventiegelden van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging’ en vindt dit jaar voor het eerst plaats in Nijmegen.

Het is een initiatief van iresearch in samenwerking met SOL (Kinderraad Nijmegen), GGD Gelderland-Zuid, Jong Leren Eten, Radboudumc/AMPHI, HAN, Supermarkt Jumbo Malvert, Basisschool Montessori Dukenburg en LeefstijlLab.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?