Innovatielab Gezonde Kidsmarketing

woensdag 31 januari 2018

Wie bedenkt het beste idee om kinderen gezonder te krijgen? Op 6 februari 2018 organiseert iresearch samen met ‘Wij zijn groen gezond en in beweging Nijmegen’ een Innovatielab Gezonde Kidsmarketing in Nijmegen. Tijdens dit Innovatielab bedenken studenten van verschillende opleidingen in Nijmegen mooie ideeën en oplossingen. Ze doen dit voor bedrijven en organisaties die vraagstukken hebben rondom Gezonde Kidsmarketing. De oplossingen worden in Nijmegen door de bedrijven en organisaties in praktijk gebracht. Zo wordt het effect van het Innovatielab in Nijmegen zichtbaar.

Vraagstukken rondom gezonde kidsmarketing

Veel bedrijven en organisaties vragen zich af hoe ze kunnen werken aan de gezondheid van kinderen. Bijvoorbeeld hoe zorg je dat kinderen meer bewegen. Of hoe kan je groenten en fruit beter verkopen aan kinderen? Het bedrijfsleven zet kidsmarketing met succes in om kinderen te verleiden tot ongezond gedrag. Tijdens het Innovatielab gebruiken studenten deze commerciële marketingtechnieken. Maar nu met het doel om bij te dragen aan gezond gedrag bij kinderen. Op deze manier bedenken ze oplossingen voor vraagstukken waar bedrijven en organisaties mee worstelen. Er zijn vraagstukken ingediend vanuit AHXL, Heinz, de gemeente Nijmegen en Food for Care.

Innovatielab op 6 februari

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC opent het Innovatielab op 6 februari. Daarna buigen 10 studententeam zich over 5 vraagstukken van de indieners. Er zijn vraagstukken ingediend vanuit AHXL, Heinz, de gemeente Nijmegen en Food for Care. Per vraagstuk bedenken 2 studententeams ideeën. Tijdens de dag zijn er experts aanwezig op het gebied van gezondheid, voeding, marketing en communicatie, publiek private samenwerking en social nudging. Daarnaast is er een hoek om inspiratie op te doen en informatie te vinden. Ook is er een panel van basisschoolleerlingen om ideeën of oplossingen uit te testen. Aan het eind van de dag presenteren de studententeams hun idee of oplossing aan de indieners. En wordt er een winnaar gekozen.

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ is een initiatief van de gemeente Nijmegen, Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid. Deze organisaties werken de komende 10 jaar samen om onze stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Er zijn al veel goede dingen in gang gezet. Die zijn een voorbeeld voor anderen. Groen gezond en in beweging organiseert ontmoetingen en deelt resultaten en kennis. Wij verbinden onderwerpen, mensen en partijen. Zo leren wij van elkaar. En natuurlijk geven wij zelf het goede voorbeeld in onze eigen organisaties.

iresearch

Onderzoeks- en adviesbureau iresearch maakt gezondheidskennis inzichtelijk, toegankelijk en toepasbaar voor organisaties, overheden en bedrijven die zich sterk maken voor een gezond en welleven van mensen. Vanuit maatschappelijk oogpunt zetten zij zich al bijna 3 jaar in voor de kanteling van ongezonde naar gezonde kidsmarketing met als doel bij te dragen aan het gezond en gelukkig opgroeien van kinderen.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?