Fitkidzzz: met gezond gedrag en goede daden sparen voor leuke cadeaus

woensdag 12 januari 2022

De Vincentius Vereniging heeft onder de vleugel van Vincentius Vitaal het project "Fitkidzzz" gelanceerd. Het project is speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het Fitkidzzz-project stimuleert gezond gedrag en goede daden. Door vijf keer achter elkaar een sportles bij te wonen of vijf keer een goede daad te doen, kunnen kinderen een strippenkaart af laten vinken. Een goede daad is bijvoorbeeld boodschappen doen voor de buurvrouw, iemands auto wassen of een huishoudelijk klusje. Een volle kaart kunnen ze bij Vincentius Nijmegen inruilen voor een "Vincentje", een fysieke munt waarmee ze iets leuks kunnen ‘kopen’ uit de prijzenkast. Kinderen kunnen dus door goed en gezond gedrag sparen voor leuke cadeaus.

Ambassadeurs

Fitkidzzz heeft 6 ambassadeurs: Gaia, Isis, Lotte, Vera, Julie en Islay denken en beslissen mee over de verdere ontwikkeling van het project. Dat gebeurt ook samen met Time To Change Lifestyle Coaching en Factory Sports, die de sportlessen verzorgen.

Kijk voor meer informatie op Fitkidzzz.nl of bezoek hun Facebookpagina @FitkidzzzVV. Er is ook een Instagram-account: @Fitkidzzz. Sparren over aanhaken of om te leren van dit initiatief? Mail dan naar info@vincentiusnijmegen.nl.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?