Een andere aanpak om te stoppen met roken

woensdag 8 februari 2023

‘Stoppen met roken is één ding, maar gestopt blijven is het moeilijkst!’

Pharos organiseerde bijeenkomsten om samen met rokende mensen te onderzoeken wat nu echt nodig is om te stoppen en gestopt te blijven. Hieruit is de Steungroep De Tweede Adem ontstaan: een groep mensen die de wens heeft om rookvrij te leven.

Net even anders

Na gesprekken met de rokende deelnemers is er een nieuwe vorm van hulp ontstaan ‘de steungroep’. Het lijkt op de Anonieme Alcoholisten (AA) groep die in Amerika is overgevlogen.

Deze steungroep zorgt echt voor elkaar tijdens het stoppen met roken en daarna. De deelnemers kunnen zelf aangeven wat ze nodig hebben zonder dat iemand anders vertelt wat je wel en niet moet doen. Vaak lopen mensen die willen stoppen met roken tegen hetzelfde aan. Bij deze steungroep kan iedereen zijn verhaal doen, en alles mag er zijn zonder oordeel van anderen. Dit helpt om het stoppen met roken vol te blijven houden.

Een deelnemer zegt ’ik heb alles al gedaan om te stoppen maar ik ben altijd weer begonnen. Deze steungroep heeft mij geholpen het nu echt vol te houden’.

Nu écht stoppen met roken! || RN7 REGIONIEUWS

Interesse?

Iedereen is welkom langs te komen voor een kopje thee of koffie, je hoeft nog niet gestopt te zijn met roken, maar dat mag natuurlijk wel. De steungroep is gratis en is er voor iedereen. Wanneer: Iedere dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur Waar: Wijkcentrum De Brack, Leuvensbroek 1200, Nijmegen (Lindenholt)

Voel vrij dit te delen met iedereen voor wie dit interessant kan zijn. Wil je meer informatie? Mail dan naar: nijmegenrookvrij@pharos.nl

Dit is een initiatief van de gemeente Nijmegen, Pharos en de HAN.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?