Blijf praten bij mentale klachten

woensdag 15 februari 2023

Eind februari vond de eerste online lunchsessie plaats over mentale gezondheid. Meer dan 30 geïnteresseerden logden online in om naar het verhaal van Coen Vulders te luisteren.

Coen is medisch student en zet zich actief in voor het bespreekbaar maken van psychische klachten bij jongeren, daarom heeft hij stichting ‘Open Boek’ opgericht. Tijdens deze sessie deelde hij zijn zeer persoonlijk, maar heftige verhaal met de deelnemers waarin hij uitlegt waarom hij last heeft van mentale klachten. Praten hierover blijft taboe en dat wil hij doorbreken, want praten helpt.

‘Moed en veerkracht laat je zien, prachtig initiatief’, zegt een van de deelnemers. Iemand anders zegt: ‘mooi dat een persoonlijk verhaal werd gekoppeld aan concrete aanknopingspunten’.

Al met al voelt deze eerste online lunchsessie als een succes. We hebben veel inspiratie gekregen voor volgende edities.

Lunchsessies

Hierbij kunnen wij de eerst volgende sessie aankondigen op donderdag 2 maart van 12.30 uur – 13.00 uur. Zet deze alvast in je agenda en houdt onze social media en nieuwsbrief in de gaten voor de details.

De lunchsessies worden georganiseerd door de Werkgroep Mentaal Fit van 'Wij zijn groen, gezond in beweging'!

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?