34 Nijmeegse werkgevers houden Vitaliteitsweek voor medewerkers

vrijdag 8 oktober 2021

In de week van 4 t/m 8 oktober stond Nijmegen voor het vierde jaar op rij in het teken van vitaal aan het werk zijn én blijven. Maar liefst 34 werkgevers in de stad organiseerden een vitaliteitsweek voor hun medewerkers en bundelden daarbij de krachten. Met als doel: mensen die vitaal en met plezier aan het werk zijn in Nijmegen. Hopelijk inspireren ze met hún energie en werkplezier weer anderen! Ook andere werkgevers zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten.

34 bij de beweging aangesloten bedrijven en organisaties hebben de verbinding gezocht om collectieve impact te creëren op de gezondheid van hun medewerkers. Dit zijn Planon Software, de Sint Maartenskliniek, DAR, Bovemij, ROC Nijmegen, Talis, Entrea Lindenhout, FITkracht, VGZ Zorgkantoor, HAN, Woonwaarts, Cool, NEC, Dienstencentrum OBG, iRvN en Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, ZZG zorggroep, Karakter, Kinderraad, Kraamzorg Zuid-Gelderland, Beleef & Weet, Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen, KlokHolding, iresearch, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Pluryn, Driestroom, Pro Persona, @voCampus, Sterker, Radboud Universiteit, Radboudumc, GGD Gelderland-Zuid en gemeente Nijmegen.

Workshops, stadswandelingen en sport

De Vitaliteitsweek is onderdeel van het thema ‘Vitaliteit werkt!’, één van de 8 thema’s waar vanuit Groen, Gezond en in Beweging en het Lokaal Preventieakkoord aan wordt gewerkt. De deelnemende organisaties hebben elk een programma voor de eigen medewerkers, waarvan ze onderdelen voor elkaar openstellen. Er waren dit jaar drie overkoepelende activiteiten: de Vitaliteitsloop, een inspirerende lezing door bekend volleybalster Manon Nummerdor-Flier over vitaliteit en een beachvolleybaltoernooi. Dat toernooi werd georganiseerd door Talis, één van de partners van het Lokaal Preventieakkoord. Het totale programma van de week was een mix van online en offline activiteiten. Kortom, voor elk wat wils.

Groeiende belangstelling

Dit is het vierde jaar dat de Nijmeegse Vitaliteitsweek plaatsvond. Het initiatief is van 6 naar 21 en dit jaar 34 deelnemende organisaties gegroeid. Andere bedrijven en organisaties in Nijmegen die interesse hebben om volgend jaar aan te sluiten en mee te doen, zijn van harte uitgenodigd. Interesse? Mail ons dan: info@ggibnijmegen.nl

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?