Preventiegelden 2023 - Mentale gezondheid, gezonde voeding en sport & bewegen
Wij zijn op zoek naar initiatieven om Nijmegenaren mentaal gezonder te laten leven, bij te dragen aan gezonde voeding, of een impuls te geven aan sporten en bewegen. Doe dit samen met anderen, en kom in aanmerking voor de preventiegelden van GGIB 2023. Dien je aanvraag in voor 31 januari.

Zo’n 70 organisaties hebben sinds 2019 het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen ondertekend, met het doel gezonde keuzes makkelijker te maken voor Nijmegenaren. Om extra handen en voeten te geven aan deze doelstelling is er voor 2023 €80.000 beschikbaar. Deze gelden gunnen wij graag aan nieuwe, inspirerende initiatieven! Daarnaast is er ook het Nijmeegse Sportakkoord met als doel: een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar! Ook hiervoor is uitvoeringsbudget.

Voor mentaal fit en gezonde voeding 
Het extra budget is bestemd voor projectinitiatieven die vallen binnen de thema’s Mentaal fit of Gezonde voeding. Daarbij zijn ook andere criteria van belang. Zo moeten mensen met een lage sociaal economische positie er beter van worden en is betrokkenheid van de inwoners een vereiste. Ook mag het niet voor één organisatie zijn maar voor de stad, én dienen meerdere partners/vrienden betrokken te zijn. Het budget is bestemd voor de uitvoering (niet voor onderzoek) en dient plaats te vinden tussen 1 april 2023 en 31 maart 2024. Bekijk hier het overzicht van alle voorwaarden.

Sport en Bewegen
Een leven lang met plezier sporten en bewegen voor iedere Nijmegenaar. Dat is het motto van het Nijmeegs Sportakkoord. Er zijn vanuit diverse thema’s een aantal ambities geformuleerd om de komende jaren te zorgen voor een extra impuls op het gebied van sporten en bewegen. Hiervoor is ook uitvoeringsbudget beschikbaar. Lees hier de voorwaarden, en hoe je een aanvraag kan doen voor sport en bewegen.

Projecten in 2022
Afgelopen jaar zijn er mooie initiatieven binnen gekomen, o.a. VincentiusVitaal heeft gelden gekregen voor een fitcoinproject, hiermee konden mensen met een beperkt inkomen producten ‘verdienen' door te bewegen. Het SamenSpelen-project heeft een app ontwikkeld om de digitale kloof voor ouderen te overbruggen door middel van spelletjes.

Dien je aanvraag in / maak interesse kenbaar
Word je hier enthousiast van en heb je een goed idee, lever dan voor 31 januari 2023 het aanvraagformulier in. Half maart hoor je al of je kan starten met de uitvoer van je plan. Heb je nog vragen dan kan je mailen naar info@ggibnijmegen.nl of neem telefonisch contact op met Hiske Blom 06 11039885.

Voor sport en bewegen kan je hier je interesse kenbaar maken. Voor vragen kan je terecht bij Simon van Genderen via nijmeegs.sportakkoord@han.nl.

Ben je nog niet aangesloten bij GGIB, wordt dan partner of vriend en draag samen bij aan gezonde burgers!

Een selectie van onze partners

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?