Rookvrije zones voor De Wingerd

woensdag 5 februari 2020

De leerlingen uit groep 8 van basisschool de Wingerd in Lindenholt winden er geen doekjes om: ‘Roken is vies en ongezond, voor jezelf en voor anderen.’ En: ‘Stop met roken, ga liever gezond koken!’ Samen met studenten van Stichting Move onthulden de leerlingen op 4 februari een aantal rookvrije zones rondom de school.

Stoeptegels en sjablonen
De leerlingen plaatsten stoeptegels van de Rookvrije Generatie spoten met behulp van sjablonen die ze zelf hadden ontworpen afbeeldingen op de grond. De boodschap is overduidelijk: deze zones zijn rookvrij.

Zelf bedacht en uitgevoerd
De leerlingen hebben dit project samen met Stichting Move bedacht en uitgevoerd, omdat ze het roken rond de school willen verminderen. De onthulling van de rookvrije zones was de feestelijke afsluiting van het project. Stichting Move is landelijk actief met projecten op basisscholen en op het vmbo. In een project leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen, bedenken zij hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren en realiseren deze plannen.

Rookvrij opgroeien
Dat betekende in dit geval weer een mooie stap op weg naar de Rookvrije Generatie. Het doel daarvan is om kinderen rookvrij te laten opgroeien en zo te beschermen tegen tabaksrook én tegen de verleiding om te beginnen met roken

Verder lezen
Meer weten over hoe we in het kader van ‘Groen, gezond en in beweging’ samen werken aan de Rookvrije Generatie in Nijmegen? Lees verder.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?