Puberexperts in debat met professionals

woensdag 26 september 2018

Moet je als middelbare school energy drinks verbieden? En hoe ga je als Gezonde School om met leerlingen die frisdrank of zakken chips mee naar school nemen? Waar houdt de verantwoordelijkheid van de school op en waar begint die van de leerling? Over deze en andere actuele onderwerpen rond het maken van gezonde keuzes gaan leerlingen van het Kandinsky College met elkaar én met professionals uit onder meer de zorg in debat tijdens de werkconferentie van ‘Wij zijn groen gezond en in beweging Nijmegen’ op 4 oktober. Het Kandinsky College is samen met landgoed Grootstal gastlocatie voor de conferentie.

Gezonde School
Het hosten van een werkconferentie voor professionals met als thema ‘gezonde voeding voor kinderen en jongeren’ sluit goed aan op het profiel van het Kandinsky College, vertelt rector Joris Bovy. ‘Wij zijn een Gezonde School: rookvrij en met een gezond aanbod in de kantine. Ook besteden we veel aandacht aan duurzaamheid, kritische denkvaardigheden en debatteren. We willen onze leerlingen uit 3 vwo actief betrekken bij de middag en er een mooie leerervaring van maken.’De leerlingen doen als ‘puberexperts’ mee aan de conferentie. Ze gaan met de deelnemers in gesprek, dragen vanuit hun perspectief bij aan de discussie en leiden daarnaast zelf een debat. ‘Door het directe contact met onze leerlingen belooft het ook voor de deelnemende professionals een bijzondere leerervaring te worden’, aldus Joris Bovy.

Meld je aan
Werk je met kinderen en/of jongeren? Kom dan ook naar onze werkconferentie op 4 oktober. Bekijk het programma en meld je aan.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?