Overdracht Estafettestokje

woensdag 9 augustus 2017

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen geeft het duurzame estafette stokje door aan Stichting Benedenstad voor Stadstuin ’t Oude Weeshuis.

Namens de beweging licht projectleider Brigitte Gillissen toe:‘We vinden dat de Stichting het stokje verdient omdat de Stadstuin bijdraagt aan een groene en gezonde leefomgeving ín het centrum. De stadstuin wordt duurzaam bewaterd met regenwater, dat dus zomaar niet in de riolering wegstroomt. De tuin is ook een inspiratie voor andere centrumbewoners om hun stadstuin niet te betegelen. Groen in een omgeving waar al veel bestrating is, zorgt voor gezondere lucht en ook voor verkoeling op warme dagen.’

Ook stimuleert de tuin dat buurtbewoners en bezoekers van het Oude Weeshuis (vaak ouderen) fijn naar buiten kunnen. En een gymgroep doet tegenwoordig oefeningen in de tuin. Kortom een groene tuin die bewegen stimuleert. Daar komen preventie en zorg samen. Dit alles draagt bij aan doelstelling van Groen, gezond en in beweging: gezondere Nijmegenaren over 10 jaar!

Stapsgewijs

De Stadstuin is sinds mei  open en wordt gerund door vrijwilligers. Het verder inrichten gebeurt stapsgewijs. Er zijn allerlei mogelijkheden. Zo kan ook het aangrenzende gezondheidscentrum er met patiënten gebruik van maken voor een wandelingetje of beweegactiviteiten.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?