Nijmegen daagt Tilburg uit: eerste ‘IkPas Battle’ van start

donderdag 19 november 2020

Nijmegen daagt de stad Tilburg uit om in januari 2021 mee te doen aan de ‘IkPas Battle’. Met zoveel mogelijk inwoners, studenten en werknemers een maand je alcoholgebruik op pauze zetten! Iedereen kan meedoen. Dat doen bijvoorbeeld burgemeester Bruls, nachtburgemeester Cees de Beer en Bertine Lahuis, voorzitter raad van bestuur van het Radboudumc. De inschrijving is 18 november 2020 van start gegaan.

Vanuit het Lokaal Preventieakkoord is het idee voor de IkPas Battle ontstaan. De battle sluit naadloos aan bij het thema ‘Aanvaardbaar alcoholgebruik’. We willen dat de keuze om alcohol te drinken een meer bewuste keuze is, waarbij mensen weten wat het effect op hun gezondheid is.

Primeur
Nijmegen en Tilburg zijn redelijk vergelijkbaar, met veel studenten op MBO-, HBO- en universitair niveau en veel actieve maatschappelijke instellingen en bedrijven. De strijd kan dus spannend worden bij deze stedenbattle, waarvan Nijmegen en Tilburg de primeur hebben. De Nijmeegse ambassadeurs motiveren zoveel mogelijk mensen om mee te doen en gaan natuurlijk voor de winst!

Dubbele uitdaging
De IkPas Battle is, naast een uitdaging tussen twee steden, een uitdaging aangaan met jezelf. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en merkt wat het pauzeren van alcoholgebruik met je gezondheid doet. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dit doen structureel minder drinken, beter slapen en zich lichamelijk en/of mentaal fitter voelen. Ook kunnen ze makkelijker “nee” zeggen en besparen ze geld. Een derde van de deelnemers verliest ook gewicht. Benieuwd of je fitter wordt, beter slaapt of misschien zelfs je coronakilo’s of aanstaande kerstkilo’s verliest? Doe dan mee!

Meedoen als team of individu
Er doen al heel wat organisaties mee: gemeente Nijmegen, Radboudumc, de HAN, de GGD, IrisZorg, Woonzorgnet, Kraamzorg Zuid-Gelderland, de LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o. en de Radboud Universiteit. Ook meedoen als organisatie? Kijk dan op www.ikpas.nl/battle voor meer informatie. Deelnemende organisaties krijgen een eigen aanmeldpagina op die site, waar medewerkers zich kunnen aanmelden.

Individuele deelnemers vinden alle info op dezelfde site www.ikpas.nl/battle.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?