Griepvaccinatie én leefstijlmarkt

vrijdag 26 oktober 2018

Op 24 oktober was de jaarlijkse griepvaccinatie bij het Universitair Gezondheidscentrum Heyendael. De vaccinatie was dit jaar in het kader van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ voor het eerst aan een leefstijlmarkt gekoppeld.

Gezonde leefstijl
Centrale thema’s van de markt waren gezonde leefstijl en preventie. In samenwerking met de huisartsen van UGC Heyendael, Radboudumc, Iriszorg, Sterker Sociaal Werk, Baseline Voedingsadviesburo en FysioPlus organiseerde het Sportbedrijf van de gemeente Nijmegen de leefstijlmarkt.

Persoonlijk advies
Buurtsportcoaches en sportdocenten waren aanwezig om mensen een persoonlijk beweegadvies te geven en in te lichten over de beweegmogelijkheden in de stad. Ook alcoholgebruik, stoppen met roken, bewust wonen, valpreventie en voedingsadvies kwamen aan de orde.

Succesvolle formule
De opkomst was door de koppeling met de griepvaccinatie hoog. Veel mensen kwamen met gerichte vragen naar de professionals op de markt toe. Het bleek kortom een succesvolle formule om de doelgroep te bereiken! Naar een vervolg zal dan ook worden gekeken.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?